گوگل از نگاه اعداد

url

محسن ارژنگ
اگر بخواهیم به طور خلاصه چند مورد از مهم ترین اتفاقات دنیا را که در مدت زمان عمرمان شاهد بودیم برای نسل بعد از خود تعریف کنیم، بی‌گمان به جز حوادثی نظیر ۱۱ سپتامبر تحولات دنیای اینترنت نیز یکی از آنها خواهد بود .
در این خصوص داستان به وجود آمدن غول های بزرگ در دنیای اینترنت و تاثیر آنها بر زندگی روزمره ما بسیار جذاب است.
در این مقاله قصد دارم شما را با Google به عنوان محبوب ترین سایت جهان و پدیده ای که کم و بیش روی زندگی هر کدام از ما تاثیر دارد از زاویه‌ای دیگر آشنا کنم.
میزان مدت زمان بازدید در ماه: مدت زمان ۲۰ دقیقه به ازای هر نفر
بازدید در ماه: یک میلیارد بازدید
گردش مالی: ۲۹.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰
سهم از بازار تبلیغات آنلاین: ۵/۳۸ درصد
تعداد کارمندان:
۲۴ هزار و ۴۰۰ کارمند در سال ۲۰۱۰
میزان مصرف انرژی سرورها: یک صدم درصد از میزان برق مصرفی جهان
گوگل پدیده ای است که در زمینه جست‌وجوی اینترنتی و تبلیغات سرمایه‌گذاری می‌کند. این شرکت توسط لری پیج و سرگئی برین تأسیس شد که هر دوی آنها در دانشگاه استنفورد به عنوان داوطلب PhD حضور داشتند و با نام «مردان گوگل» شناخته می‌شدند. گوگل ابتدا به عنوان یک شرکت خصوصی در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ ثبت شد و فروش اولیه سهام آن در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ انجام شد. لری پیج و سرگئی برین و اریک اشمیت قبول کردند که به مدت بیست سال، یعنی تا سال ۲۰۲۴ در کنار هم کار کنند. هدف گوگل از آغاز «سازماندهی کردن اطلاعات دنیا و دسترس‌پذیر کردن آنها برای عموم» بود و شعار غیر رسمی شرکت (که توسط مهندس گوگل امیت پاتل ابداع شد و توسط پل بوچهیت از آن حمایت شد) «شرور نباشید» بود.
در سال ۲۰۰۶ شرکت به محل جدید و کنونی اش در مانتین ویو، کالیفرنیا منتقل شد.
گوگل برگرفته از کلمه گوگول که به معنی «یک عدد یک و صد صفر جلوی آن» است که نوعی شعار و در واقع مقصود موضوع است؛ بدین معنی که گوگل قصد دارد سرویس‌ها، اهداف و اطلاع‌رسانی و اطلاعات خود را تا آن مقدار در وب در جهان گسترش دهد. گوگل به طور تخمینی دارای بیش از یک میلیون سرور در سراسر جهان است و روزانه برروی بیش از یک میلیارد درخواست جست و جو و حدود ۲۴ پتابایت داده تولید شده توسط کاربران پردازش انجام می‌دهد. نتیجه رشد سریع گوگل از بدو ثبت شدن شرکت، زنجیره‌ای از محصولات، خرید و شراکت با شرکت‌های دیگر بود. این شرکت محصولات اینترنتی سودمندی مانند سرویس ایمیل، جی‌میل و شبکه‌های اجتماعی مانند اورکات و به تازگی گوگل باز و گوگل پلاس را به کاربران خود پیشنهاد می‌دهد. محصولات گوگل به ابزارهای رومیزی نیز توسعه پیدا کرد، با برنامه‌هایی مانند مرورگر وب گوگل کروم، سازماندهی و ویرایشگر تصاویر پیکاسا و پیام‌رسان فوری گوگل تاک. گوگل برروی سیستم عامل موبایل اندروید که در بسیاری از تلفن‌های همراه استفاده می‌شود، در کنار سیستم عامل گوگل کروم که با نام ۴۸ Cr- هم شناخته می‌شود نظارت دارد.
الکسا وبگاه گوگل در آمریکا (google.com) را به عنوان پربازدیدکننده‌ترین سایت اینترنت در فهرستش قرار داده‌است. سایر متعلقات گوگل مانند یوتیوب (رتبه سوم در الکسا) یا بلاگر (رتبه ششم در الکسا) و اورکات نیز در این فهرست قرار دارند. گوگل همچنین توسط موسسه برندز به عنوان دومین برند با ارزش دنیا شناخته شده ‌است.
گفتنی است که شکل تجارت کنونی گوگل و خدماتی که ارائه می‌دهد باعث انتقاد از این شرکت در موضوعاتی مانند حریم، حق تکثیر و سانسور شده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.